Известие

Collapse
No announcement yet.

Настройка на разхода в trip режим на ICS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Настройка на разхода в trip режим на ICS

Здравейте колеги!

Интересува ме за съпоставка (двигател 2.0 ts и каране на газ) каква стойност сте задали като количество за инжекторите, така, че да ви отчита що-годе реален разход? При мен беше 55.00 На бензин не съм я мерил, но с тази стойност на газ дава огромна разлика. По прости сметки, прецених, че трябва да е 39.6.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Здравейте колеги!

Интересува ме за съпоставка (двигател 2.0 ts и каране на газ) каква стойност сте задали като количество за инжекторите, така, че да ви отчита що-годе реален разход? При мен беше 55.00 На бензин не съм я мерил, но с тази стойност на газ дава огромна разлика. По прости сметки, прецених, че трябва да е 39.6.
    Има един такъв раздел във форума - там май най-добре може да се разисква твоя проблем :

http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=35
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Има един такъв раздел във форума - там май най-добре може да се разисква твоя проблем :

http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=35
      Двоумих се, къде да пусна темата и прецених, че въпросът е по-специфичен за трип функцията отколкото за АГУ.
      Интересна би била съпоставка и при бензин. Защото при мен (ако някой не си е играл с настройките) 55.00 e стойността, която беше. Чисто теоретично, би следвало тази стойност да се увеличи при работа на газ. А аз трябваше да я намаля и то с близо 40%, което ми е странно.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Сега ме шашкаш.Какво казваш че си настройваш?Какви са тези 55.00??
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

То от тези настройки има ли смисъл ?!? На моя дизел пак е 55.00, бях експерементирал и нагоре и надолу, но разлика не видях...
          Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Първоначално публикувано от Dob4i Покажи съобщение
            То от тези настройки има ли смисъл ?!? На моя дизел пак е 55.00, бях експерементирал и нагоре и надолу, но разлика не видях...
            Сега и ти..кви са тия 55.00?
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

някой до обясни какви са тези нактройки и как се правят
              Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Comment

Настройката няма отношение (не влияе) към работата на двигателя.
                Въпросната настройка определя количество гориво да един инжекторен такт. И така ICS - ът брои инжекторните тактове и ги умножава по количеството гориво за един такт (въпросната стойност 55.00) и получава разхода.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщение
                  някой до обясни какви са тези нактройки и как се правят

Екотроник,за три години за първи път чувам за настройка на тактове на инжектора за разход на гориво.Поясни от къде и как чрез ICS-а правиш тези промени!
                  Last edited by Linkestis; d.m.y г., 20:38.

Comment

И конкретно:

в режим "Trip" > settings > injectors се настройва въпросната стойност (с въртене на дясното копче)

При мен стойността беше 55.00 и така ICS-ът ми изчисляваше разход 18,2/100, който за моя радост се оказа нереален. Реалният разход беше 13/100 (градско на газ)
                    Като разделя нереалния на реалния разход се получава 1,4. Следователно прецених, че трябва да променя грешната стойност, като я разделя на 1,4.
                    Или:

55/1.4=39,3

Настроих такава стойност и сега ми отчита доста по-реално.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Мдааа аз нямам подменю инжектори.
                      Явно е от по-старата версия на софта.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                        Възможно е. А може би е на друго място по менютата?
                        Иначе като съпоставяш реалния разход, съответства ли горе-долу на това което ти показва ICS-а?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Преди да,сега след намесата в ЕКУ-то не е реално показанието.За това се зачудих на твоето писание

Определено нямам тази функция за тактове.
                          Преди малко погледнах и на двете и "греда".

Comment

Today, 17:56
                            Linkestis

Споко,не си единствен
                            Last edited by andro88; d.m.y г., 21:18.
                            Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                              Преди да,сега след намесата в ЕКУ-то не е реално показанието.За това се зачудих на твоето писание

Определено нямам тази функция за тактове.
                              Преди малко погледнах и на двете и "греда".
                              Със сигурност трябва да се настройва отнякъде. Може на твоята версия да се прави през FES.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X